Hol volt hol nem volt volt egyszer egy halász. Ez a halász egyszer fogott a tóbol egy térképet. Ezen a térképen az volt hogy KINCS.

Az ősi kincs mese

A halász elkiáltotta magát: Hűha egy kincs és egy kaland pont erre vágytam! Másnap reggel elindult hogy megkeresse a kincset. Megfordította a térképet és azon az oldalon látta

a kincshez vezető utat. Az is állt azon az oldalon hogy: a szerencse hídja, az átok hegye, és a halál útvesztője. Meglepődött a halász és inkább tovább indult. Ment mendegélt míg el nem ért a szerencse hídjához. Ott egy kobold üdvözölte: Jó napot halász, jónapot kobold.

-Mi járatban vagy te horgász?-kérdezte a kobold. Én fogtam egy térképet és meg akarom szerezni a kincset. Ó, hát mi sem egyszerűbb és PUFF a semmiből kiugrott egy szerencsekerék. Csak pörgesd meg és tovább mehetsz. A halász megpörgette és mire észbe kapott egy ló hátán ült lovag páncélban karddal, és pajzzsal a kezében. Elköszönt a koboldtól és tovább ment. Ahogy ment mendegélt hirtelen az átok hegyéhez ért. Ott felmászott a hegyre és le. Abban a pillanatban egy nagy kő óriás bukkant fel előtte. Megküzdött vele és legyőzte. Amikor legyőzte egy italt látott a romok között.


Felvette eltette és tovább ment. Amint ment oda ért a halál útvesztőjébe. Nem tudta hogyan jusson át, amikor eszébe jutott az ital.

Elővette megitta és hirtelen felszállt a levegőbe.

Átrepülte az útvesztőt és odarepült a kincshez. Amint kinyitotta a ládát rengeteg aranyat volt benne meg egy másik ital. Kivette az italt és amint megitta hazatért a kinccsel egy másodperc alatt.

A kincsből már megélt és boldogan élt míg meg nem halt.