Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény legény, aki élt egy kis faluban. A legénynek nagyon sok álma volt, de sajnos a szegénység miatt ezek sosem valósulhattak meg. Egy nap a legény úgy döntött, hogy vándorútra indul, hogy megtalálja a szerencsét és megvalósítsa álmait.

A szegény legény szerencséje mese


Az utazás során a legény sok kalandot élt át. Első állomása egy erdő volt, ahol találkozott egy varázslóval, aki segített neki megtanulni a varázslatokat. A varázsló megtanította neki, hogy hogyan lehet megszelídíteni a vadállatokat, és hogyan lehet gyógyítani a betegeket.


A legény tovább utazott, és eljutott egy kis faluba, ahol egy sárkány terrorizálta a lakókat. A legény elhatározta, hogy megszabadítja a falut a sárkánytól. Elindult a sárkány barlangjába, és a varázslatok segítségével sikerült legyőznie a sárkányt. A faluban mindenki nagyon hálás volt a legénynek, és őt lovaggá ütötték.


A legény tovább utazott, és eljutott a királyi palotába, ahol megismerkedett a királylánnyal. A királylány nagyon lenyűgözte a legényt a szépségével és a bölcsességével. A legény nagyon szerelmes lett a királylányba, és a királylány is őt választotta feleségül.


A legény és a királylány boldog házasságot kötöttek, és együtt uralkodtak az országukon. A legény végül megvalósította álmait, és megtalálta a szerencsét.


A történet tanulsága: Ha valóban szeretnénk elérni valamit, akkor el kell indulnunk utunkon, és képesnek kell lennünk felvenni a kihívásokat, hogy elérjük céljainkat. A sikerhez pedig a kitartás,a tudás, és a segítőkészség is szükséges.